Charles Ellner

In het dorp Épernay, het hart van de champagne, bevindt zich Champagne Charles Ellner. Een uniek familiebedrijf met 50 hectare eigen wijngaarden dat in 1905 werd opgericht door Charles Emile Ellner. Inmiddels staat de vierde generatie Ellner aan het roer en kijkt de vijfde al om de hoek.

Het unieke karakter van de champagnes van Charles Ellner komt voort uit de passie van het werk in de wijngaarden en het maken van de champagnes met grote persoonlijkheid. De diversiteit van de wijngaarden, oude wijnstokken, een groot aandeel chardonnay en een rijping in de onderliggende kelders van minimaal 4 jaar vormen de basis voor de kenmerkende stijl van Charles Ellner.

“Met onze champagnes brengen we vreugde en spanning in het leven. Champagnes van Charles Ellner zijn levendig, verkwikkend en vol finesse. Ze laten je niet meer los. Als een jeugdige Grand Dame brengt ze klassieke elegantie die wordt omarmt door moderne klasse.”

Onze Wijngaarden

Onze 50 hectare wijngaarden liggen op 15 verschillende van de beste gebieden in de Champagne.

Chardonnay. Pinot Noir en Pinot Meunier profiteren volop van de vruchtbare bodems dit elk hun unieke kenmerken meegeven.

- Montagne de Reims

- Sezanne region

- Côte des Blancs

- Bar sur Aubois

- Marne Valley

- En hoofdzakelijk de heuvels rond Épernay